Следете нѐ:
Search
Close this search box.

За нас

СОНЦЕ е формирана во 1996 година како неформална групација во Тетово

СОНЦЕ е организација етаблирана на меѓународно и национално ниво, која активно придонесува за граѓанска интеграција и еднакво практикување на демократските права и можности на Ромите.

Мисија

„СОНЦЕ“ придонесува за демократска интеграција и ефективно учество на ромската заедница во општеството преку градење капацитети, директна поддршка и застапување на нивните интереси.

Визија

„СОНЦЕ“ придонесува за демократска интеграција и ефективно учество на ромската заедница во општеството преку градење капацитети, директна поддршка и застапување на нивните интереси.

Програмски области на дејствување

Нашиот тим

Ферди Исмаили

Извршен директор

Незир Хусеини

Програмски директор

Маргита Стојановиќ

Раководител на програма

Мерита Мустафи

Менаџер на програма

Др. Ариф Пини

Раководител на здравствена програма

Емине Бафтијари

Административен и финансиски асистент

Елена Силјаноски

Социјален работник

GET INVOLVED

Let's change the world, Join us now!