Следете нѐ:
Search
Close this search box.

Вести

Јавен повик за локални медијатори во Тетово, Штип и Дебар

Проект “Регионална акција на ЕУ за образование на Ромите: Зголемена поддршка за образование и можности за ученици Роми во Западен Балкан и Турција “ Асоцијацијата за демократски развој на Ромите

Прочитај повеќе »

Јавен повик за работен ангажман на определено време за тренер за испорачување на тренинзи за јакнење на капацитетите на ромски и про-ромски организации

Project “Roma civil society for EU accession” Проект: “Ромскиот граѓански сектор за пристап кон ЕУ“ (project ref. no. IPA III – 2022/441-801) Асоцијација за Демократски Развој на Ромите СОНЦЕ- Тетово

Прочитај повеќе »

Отворени денови за справување со говорот на омраза со ученици од основно и средно образование

На 27 октомври 2022 година АДРР СОНЦЕ организираше Отворени денови за справување со говорот на омраза кои ги посетија 119 ученици од Основното Училиште Лирија и Општинското Средно Медицинско Училиште

Прочитај повеќе »