Следете нѐ:
Search
Close this search box.

Let's build the better world together!

Вработени
0 +
Сектори
0 +
Проекти
0 +
Општини
0 +

СОНЦЕ е формирана во 1996 година како неформална групација во Тетово

СОНЦЕ е организација етаблирана на меѓународно и национално ниво, која активно придонесува за граѓанска интеграција и еднакво практикување на демократските права и можности на Ромите.

27

ГОДИНИ

ИСКУСТВО

Проекти

Проекти

Зголемување на пристапот и учеството на ромските деца во квалитетен ран детски развој и основното образование

Зголемување на пристапот и учеството на ромските деца во квалитетен ран детски развој и основното образование Главната цел на проектот

Прочитај повеќе »

Најнови вести

Вести
Јавен повик за работен ангажман на определено време за тренер за испорачување на тренинзи за јакнење на капацитетите на ромски и про-ромски организации

Project “Roma civil society for EU accession” Проект: “Ромскиот граѓански сектор за пристап кон ЕУ“ (project ref. no. IPA III –

Прочитај повеќе »

Галерија

Станете волонтер

Волонтирањето е одлична можност да започнете ако не сте сигурни каде сакате да го одвоите вашето време.

Станете проектен партнер

Дали имате идеја за проект? Контактирајте нѐ за да станете проектен партнер со нашето здружение.

Ајде да го промениме светот, придружете ни се сега!

Волонтирањето е одлична можност да започнете ако не сте сигурни каде сакате да го одвоите вашето време.