Следете нѐ:
Search
Close this search box.

Отворени денови за справување со говорот на омраза со ученици од основно и средно образование

На 27 октомври 2022 година АДРР СОНЦЕ организираше Отворени денови за справување со говорот на омраза кои ги посетија 119 ученици од Основното Училиште Лирија и Општинското Средно Медицинско Училиште Никола Штејн од Тетово. Со учениците се разговараше што тие подразбираат под говор на омраза, како можат да го препознаат таквиот говор како и што […]